Coolbet avas Porto Francos uue büroo
06.10.2023

Coolbet, Ameerika börsiettevõtte GAN Ltd. gruppi kuuluv ja mitmekordselt auhinnatud spordiennustuse, kasiino- ja pokkeri operaator, avas uue peakorteri. Coolbeti 324 Eesti töötajale mõeldud 3975 m2 suurune büroo asub uues Porto Franco multifunktsionaalses keskuses Tallinnas.

Coolbeti Eesti kontoris töötab enamik ettevõtte meeskonnast ning laienemine suuremasse kontorisse on osa Coolbeti kasvuplaanidest. Coolbet on tööandjaks enam kui 400 töötajale üle maailma, kokku kümnes riigis, millest viis asuvad Euroopas, neli Ladina-Ameerikas ja üks Põhja-Ameerikas.

Uued ruumid pakuvad meeskonnale hubasemat ja koostööd toetavat keskkonda, samuti kavandati need laienemisplaane silmas pidades – et mahutada kuni 400 inimest.

„Oleme väga õnnelikud ja uhked, et saame kolida tõenäoliselt Tallinna kõige kenamasse kontorisse. Meil on olnud väga hea koostöö kohalike arendajate, disainerite ja arhitektidega, et see teoks teha. Moodne kontor toetab meie kasvu ja tagab sujuva ülemineku pandeemiajärgsesse normaalsusesse ning toetab koostööd ja kommunikatsiooni osakondade vahel,” kinnitab Coolbeti president Endre Nesset.

“Kontor ei ole tänapäeval ainult laud ja tool koos printeriga — töötajatele on oluline, et ruum oleks läbimõeldud, asukoht kergesti ligipääsetav ja mugav ning pakuks ka inspireerivat ümbrust. Seda kõike Porto Franco pakub ja tänu sellele kolib siia nii suuremaid organisatsioone — nagu Coolbet enam kui 300 töötajaga — kui ka väiksemaid ettevõtteid, keda ühendab see, et otsitakse läbimõeldud ja kvaliteetset lahendust ning asukohta,” sõnas Porto Franco juhatuse esimees Rauno Teder.

Uued ruumid, mis on avara planeeringuga ja suurtest akendest paistva loomuliku valgusega, hõlmavad 18 erineva suuruse ja stiiliga koosolekuruumi, mida on lihtne kohandada erinevate kasutusviiside jaoks. Uues kontoris on kasutusele võetud ka “All Hands” ala, mis on suur auditoorium, kus kõik töötajad saavad koguneda suuremateks esitlusteks, osaleda töötubades, sündmuste tähistamistel ja Cool Labi häkatonidel. Cool Lab häkaton on iga-aastane üritus, mille eesmärk on edendada innovatsiooni ja aidata prioritiseerida tulevasi arendusprojekte.

Inimeste heaolu oli arhitektuuriprojekti loomisel üks peamisi märksõnu. Töötajate elustiiliga vastavusse viimiseks lisati kontorialale kolm uudset ruumi – mängutuba pokkerilaudade, pingpongi ja eri mängudega; jõusaal töötajate tervise edendamiseks ning jooga- ja lõõgastumisruum, kus on võimalik rahulikult aega veeta.

Linna südames asuv Porto Franco on Tallinna suurim ärikvartali arendus, kust avanevad suurepärased vaated Tallinna sadamale ja Läänemerele. Olles ümbritsetud restoranidest, hotellidest ja kaubanduskeskusest, on Coolbeti töötajate päralt kihav suurlinnakeskkond, mis on hõlpsasti ligipääsetav nii auto kui ka ühistranspordiga.

Teave Coolbeti kohta (https://www.coolbet.com/et/tere-tulemast):

2016. aastal Tallinnas, Eestis asutatud Coolbet on Ameerika börsiettevõtte GAN Ltd. gruppi kuuluv meelelahutusettevõte, mis on loodud pakkuma ainulaadset mängukogemust tipptasemel toodete ja erakordse klienditeeninduse kaudu. Ettevõte on välja töötanud oma rahvusvahelise spordiennustuse ja kasiino platvormi, mis on võitnud ka arvukalt auhindu. Coolbetil on Eesti, Rootsi ja Malta hasartmängude korraldamise load ning hiljuti laieneti ka Mehhiko turule koostöös kohaliku litsentsiomanikuga Mehhikos. Coolbet pakub klientidele võimalust teha seaduslikke ja reguleeritud panuseid mitmes Euroopa, Põhja-Ameerika ja Ladina-Ameerika riigis.

Porto Franco kontseptsiooni autor on Tom Klingolz Londonis tegutsevast rahvusvahelisest arhitektuuribüroost Chapman Taylor. Arhitektuurse lahenduse autorid on Eesti arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik tänapäevasest ja uuenduslikust arhitektuuribüroost Kadarik, Tüür. Arhitektid. Porto Franco taotleb ka energiatõhusa ehitise LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikaati, millega tunnustatakse hooneid, mille projekteerimisel, ehitamisel ja kasutamisel järgitakse keskkonnasäästu ning jätkusuutliku arengu põhimõtteid.