Põhjamaade ühe suurima laevahiiu Eesti esindus kolib Porto Francosse
27.03.2023

„Ahvenamaa saarestikus tegutseva laevakompaniina on meri meie elatusallikas ning Läänemere heaolu meile oluline. Soovime olla uute, keskkonnamõju vähendavate lahenduste pakkumisel esirinnas ja oleme juba pikka aega tegutsenud puhtama Läänemere nimel. Seetõttu osutus Porto Franco meie jaoks ainuõigeks valikuks, kuna saame edaspidi maa peal töötada energiasäästlikumalt, jätkusuutlikumalt ja rohelisemalt. See on meile südameasi,“ kinnitab Viking Line’i Eesti esinduse tegevjuht Inno Borodenko.

„Uued mere- ja vanalinnavaatega kontoriruumid on loodud inspireerima. Väiksema ökoloogilise jalajäljega töökeskkond, kõrged ruumid, suured aknad, mere ja sadama lähedus – see kõik annab igale Porto Franco pinnal toimetavale ettevõttele ning seal töötavatele inimestele palju juurde. Hea ja hubane töökeskkond on üks kriteeriume, mis muudab tööandja atraktiivseks. Meil on hea meel, et saame olla Viking Line´ile hea ja usaldusväärne partner ning tõsta veelgi ettevõtte populaarsust töötajate silmis,“ ütleb Porto Franco juhatuse esimees Rauno Teder.

Viking Line on 1959. aastal asutatud Soome laevakontsern peakontoriga Ahvenamaal. Ettevõte opereerib viie reisilaevaga Eesti, Soome, Ahvenamaa ja Rootsi vahelises laevaliikluses. Porto Franco kontseptsiooni autor on Tom Klingholz Londonis tegutsevast rahvusvahelisest arhitektuuribüroost Chapman Taylor. Arhitektuurse lahenduse autorid on Eesti arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik tänapäevasest ja uuenduslikust arhitektuuribüroost Kadarik, Tüür. Arhitektid. Porto Franco taotleb ka energiatõhusa ehitise LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikaati, millega tunnustatakse hooneid, mille projekteerimisel, ehitamisel ja kasutamisel järgitakse keskkonnasäästu ning jätkusuutliku arengu põhimõtteid.